Skip to main content

Zelenović: Vučić nesposoban za dijalog, odgovara samo na pritisak ulice

Info 08. јун 2023.
< 1 min čitanja

"Vučić je izgubio kompas"

Poslanik u Skupštini Srbije i kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović ocenio je da je predsednik Republike Aleksandar Vučić u sinoćnom obraćanju građanima pokazao da mu „ne pada na pamet da dozvoli normalan život u Srbiji“, i da s njim nije moguć nikakav dijalog već da Vučić „samo reaguje na pritisak s ulice“.

„Vučić je izgubio kompas. Taj čovek se 290 puta u poslednjih godinu dana na nacionalnim frekvencijama obraćao građanima i stalno je nešto vanredno i istorijsko – ljudima je muka od toga i zato protestuju na ulicama. To nije nikakav dijalog, već su to njegovi monolozi koje više niko ne želi da sluša“, naveo je Zelenović u saopštenju.

On je dodao da za ovih 11 godina nijedan politički problem nije rešen kroz debatu i argumentima.

„Rudarenje litijuma je privremeno sprečeno masovnim protestima, Zakon o policiji je dva puta povučen iz procedure posle velike medijske uzbune, poljoprivrednici su se izborili za povećanje subvencija tek kada su danima blokirali magistralne puteve i sada je povučen Zakon o upravljanju javnim preduzećima pod pritiskom mase“, naveo je Zelenović.

On je podsetio da su zahtevi protesta „Srbija protiv nasilja“ i smenjivanje Saveta REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i Hepi, smenjivanje rukovodstva RTS-a, zabrana štampanih tabloida i rijaliti programa koji šire mržnju, kao i smenjivanje ministra Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)