Skip to main content

Zelenović: Gašić uvlači Srbiju u potencijalne probleme na međunarodnom nivou

Info 22. jun 2023.
< 1 min čitanja

"Obmanjuje javnost i stvara nove probleme za društvo"

Poslanik stranke Zajedno Nebojša Zelenović izjavio je danas da ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uvlači Srbiju u potencijalne probleme na međunarodnom nivou zbog navoda da je „ubica Olivera Ivanovića pod zaštitom Nemačke“.

Zelenović je ocenio da Gašić izjavom „da zna ko je ubica Olivera Ivanovića“ obmanjuje javnost i stvara nove probleme za društvo, naveo je Zelenović, a saopštila njegova stranka.

On je podsetio da je Gašić juče izjavio da institucije Srbije imaju saznanja o tome ko je ubica Olivera Ivanovića, ali da ga je danas u tome demantovala ambasada Nemačke čije je institucije optužio da sprečavaju privođenje navodnog počinioca.

„Prošle nedelje smo saznali da se Gašić dopisuje sa kriminalcima, pa je iznosio kontradiktorne priče o dva minuta snimka sa naplatne rampe u Doljevcu, pa sada i o ubistvu Olivera Ivanovića, već to bi bilo dovoljno da čovek sa trunkom morala podnese ostavku“, ocenio je Zelenović.

Naveo je i da je građanima dosta nasilja, mržnje i podela koje stvara vlast, kao i da to pokazuju na ulicama „iz nedelje u nedelju“.

„Siguran sam da će i ove subote ljudi masovno izađi na proteste u svim gradovima gde se održavaju“, ocenio je Zelenović.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)