Skip to main content

Zeleno-levi klub zbog “zloupotreba SNS” neće učestvovati u radu Ženske parlamentarne mreže

Info 28. nov 2022.
< 1 min čitanja

Poslanička grupa u Skupštini Srbije “Zeleno-levi klub-Ne davimo Beograd-Moramo” je u ponedeljak sapštila da neće učestvovati u konstituisanju Ženske parlamentarne mreže (ŽPM) “zbog zloupotreba od strane predstavnica Srpske napredne stranke”.

Objašnjeno je da je poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić “zloupotrebila” ŽPM, šaljući medijima saopštenje u svojstvu koordinatorke, iako ta mreža još nije konstituisana, niti je ijedna predstavnica poslaničkih klubova opozicije konsultovana o sadržaju tog saopštenja.

Najavljeno je da je ŽPM neformalna mreža čiji su prioriteti podsticaj ženama u Srbiji za veće učešće u političkom i javnom životu, širenje svesti o ženskoj solidarnosti i afirmacija rodne ravnopravnosti na svim nivoima odlučivanja.

Poslanica Zeleno-levog kluba Biljana Djordjević je u saopštenju navela: “Mi smo bile spremne da učestvujemo u radu mreže, ali smo zahtevale da se prethodno utvrdi način rada i jasni ciljevi, ali i da Sandra Božić, predložena od strane SNS, ne može biti koordinatorka ŽPM. Razlog za to su sramotni komentari koje je u svojstvu predsedavajuće Narodne skupštine iznela na sednici” kada je poslanicama opozicije “osporila” pravo na slobodno kretanje kroz skupštinsku salu Narodne skupštine i pitala ih “da li se to preporučuju”.

(Beta, Foto: Beta)