Skip to main content

Zeleno-levi front: Kockarnicama i kladionicama nije mesto u zdravstvenom sistemu Srbije

Info 02. mar 2023.
< 1 min čitanja

"Pod izgovorom društvene odgovornosti, za milostinju, pere se obraz glavnim uzročnicima problema"

Zeleno-levi front smatra neprihvatljivim da kockarnice „ulaze u zdravstveni sistem“ i zahteva prestanak svih aktivnosti u kojima sa predstavnicima Ministarstva zdravlja učestvuju kladionice, kockarnice i slične organizacije.

Iz Ne davimo Beograd, koji prerasta u Zeleno-levi front, su danas naveli da su to saopštili kao odgovor na potpisivanje protokola o saradnji između Ministarstva zdravlja Srbije i Fondacije Mozzart.

Osudili su potpisivanje tog protokola kojim se, kako su dodali u saopštenju, pod izgovorom društvene odgovornosti, „za milostinju, pere obraz glavnim uzročnicima problema“.

Naveli su da kockarnice i kladionice „stvaraju bolesti zavisnosti“, te ocenili i da zvuči neverovatno da državni funkcioneri ne uviđaju problem ovakvom vrstom saradnje.

Ukazali su da „Srbija treba da se bavi prevencijom i da ograniči uticaj kockarnica i kladionica u javnoj sferi“ a ne da, „otvara vrata zdravstvenog sistema onima koji su uzrok problema“.

„Ne treba nam milostinja kompanija koje zarađuju nudeći sadržaj koji u ovom konkretnom slučaju izaziva bolesti zavisnosti već sistemska prevencija“, naveli su u saopštenju.

(Beta)