Skip to main content

Završna konvencija liste „Srbija protiv nasilja“ – Sledi obračun s kriminalom i korupcijom

Info 09. dec 2023.
3 min čitanja

"Biramo hoće li nas usred žitnice Vojvodine trovati kineske gumare ili nas hraniti naši paori"

Normalan život je kada može da se pristojno živi od svog rada, a da bi to bilo moguće neophodno je zaustaviti štetne projekte vlasti, obračunati se s kriminalom i korupcijom, poručeno je večeras u Novom SAdu na završnoj predizbornoj konvenciji liste „Srbija protiv nasilja“.

Pred više stotina građana govorinici, kandidati sa lista te koalicije za republički i pokrajinski parmalent, poručili su i da će svi koji su učestvovali u nelegalnim i kriminalnim poslovima odgovarati pred zakonom, kao i da će im biti oduzeta imovina stečena kriminalom.

Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije, poručio da je da je korupcija rak-rana ovog društva, da je razorila državu Srbiju, te da su oni koji upravljaju Srbijom ti koji generišu korupciju.

Podsetio je i da je danas obelodanjena nova afera kojom su opljačkani građani Srbije, ali da je poražavajuće što tužilaštvo žuti.

„Spava Zaga Dolovac, spava Nenad Stefanović. ‘Ajde da ih probudimo 17. i dođemo prvo do njih da bismo mogli da dođemo po pravdu i da imamo slobodu u Srbiji“, rekao je on.

Poslednjih sedam dana vlasti

Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde, poručila je da je preostalo samo sedam dana do izbora, i pozvala građane da to buder „poslednjih sedam dana nepravde i nasilja kojima ova vlast upravlja“.

Tepić je ocenila da je vlast besna i ljuta jer je svesna da je smenjiva, te da će zbog toga represija biti sve veća i veća, ali da ih je moguće pobediti „ako budemo ujedinjeni“.

„17. decembra biramo hoće li ova vlast vladati još četiri godine ili samo sedam dana. Biramo hoćemo li ih pustiti da nas uguše u mržnji, nasilju, podelama i brojanju krvnih zrnaca, ili ćemo da ih pošaljemo na političku deponiju, onu njihovu radikalsku, gde su oduvek i pripadali“, poručila je Tepić.

Biramo hoće li nas usred žitnice Vojvodine trovati kineske gumare ili nas hraniti naši paori.

„Potrebno je samo pet posto više da izađe na izborima da dođemo do cilja. Utičite na sve oko sebe da na izbore izađu jer nas jeste više“, rekla je Tepić.

Pavle Grbović PSG „Srbija protiv nasilja“ Novi Sad, foto: Autonomija

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović poručio je da se koalicija „Srbija protiv nasilja“ bori za normalan život, za Srbiju u kojoj neće biti straha da se deca šalju u školu, te da uprkos pretnjama i zastrašivanjima „nijedna cena koju moramo da platimo za to nije prevelika“.

Na svaku hajku i na svaku pretnju smo spremni i poručujemo da će imati ko da brani izbornui volju građana, poručio je Grbović.

„Mi nikome ne pretimo, ali se nikoga i ne plašimo. Spremni smo da slobodu i izbornu volju građana branimo na svaki način. Pozovite sve da izađu i olovkom promene tok i storije i da konačmno stavimoe tačku na to tridesetogodišnje radikalsko trovanje i da koančno počnemo da živimo kao slobodni i normalni ljudi“, rekao je Grbović.

Dodao je da je pored Aleksandra Vulina, Zagorke Dolovac i Maje Gojković, Novi Sad iznedrio i sve one koji su se suprotstavili pokušaju izgradnje spomenika ratnim zločincima i ponizi stvarne žrtve.

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta je podsetio da se zajedno sa Novosađanima borio na Šodrošu protiv nasilja nad prirodom, kao i da je bio s njima kada su pri donošenju Generalnog urbanističkog plana aktiviste napali „režimski batinaši i policija“, a da su Novosađani podržavali borbu protiv „Beograda na vodi“.

„Ako ih ne zaustavimo, očekujte nove trovačnice poput Linglonga u Zrenjaninu ili Rio Tinta u Srbiji“, rekao je Lazović.

Istakao je i da država socijalnom pomoći kupuje sigurne glasove za vlast jer „misle da su oni država“.

„Moramo zaustaviti nasilje koje nam dolazi sa medija i ukinuti nacionalne frekvencije Hepiju i Pinku, i to je naše prvo obećanje! Nema šanse da će za takve trovačnice biti mesta u novoj Srbiji koju stvaramo“, poručio je Lazović.

„Mi smo svetlo, a oni su tama, nikada tama nije bila jača od svetla, a nikada laž nije bila jača od istine. Ljubav je najjača, imajte vere, izborićemo se zajedno“, poručio je Lazović.

Bez straha na glasanje

Nebojša Novaković, predsednik vojvođanskog odbora Demokratske stranke istakao je da se i dalje ne zna ko je sve tukao Novosađane pre usvajanja GUP-a, da su u više navrata napadani antifašisti u Novom Sadu, da je ubijen beskućnik, da nasilje ne jenjava, ali da tabloidima bliskim vlasti to nisu vesti.

„Mi smo oni koji ne plaćaju da ih ljudi vole, mi smo oni koji ljude na glasanje ne uteraju strahom, mi samo oni koji nemamo podršku nove srpske poslovne elite, mi se borimo za one koje nećete naći na Forbsovim listama bogatih“, naveo je Novaković.

Jedan od nosilaca pokrajinske liste „Srbija protiv nasilja“, Mihajlo Brkić iz Srbija Centar – Srce, poručio da je ta koalicija ujedinjena u različitosti kao što je i Vojvodina ujedinjena u različitosti.

„Protiv smo nasilja, protiv neslobode i protiv vladavine loših zakona koji su krivi za nejednakost u ovom društvu“, poručio je Brkić.

(Autonomija)