Skip to main content

Zaposlen 21 radnik u preduzeću Pro tim Balkan iz Šida

Info 31. avg 2010.
< 1 min čitanja

U preduzeću Pro tim Balkan iz Šida danas je potpisan ugovor o zapošljavanju 21 radnika, između predstavnika Vlade Vojvodine i tog preduzeća, koje je sto odsto u nemačkom vlasništvu.

Preduzeće Pro tim Balkan bavi se proizvodnjom i prodajom molerskih i zidarskih alata, a sva proizvodnja je izvozno orijentisana u zemlje Evropske unije i u Rusiju, rekao je na svečanosti potpisivanja ugovora direktor Vladimir Benke. Naveo je da je pogon u Šidu otvoren 2008. godine i zapošljavao je šestoro radnika i najavio da će u narednom periodu biti otvoren novi pogon, kako bi se izvozna mreža proširila prema zemljama bivše Jugoslavije, kao i u Rumuniju, Grčku, Bugarsku. Dodao je da će to podrazumevati otvaranje još novih radnih mesta.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da je Šid danas jedna od 20 najprosperitetnijih opština u Srbiji, jer su u nju došle strane investicije i samim tim je smanjen broj nezaposlenih. On je objasnio da je današnje potpisivanje ugovora o zapošljavanju 21 radnika deo programa pokrajinske vlade za podsticanje novog zapošljavanja. Dodao je da je zahvaljujući tim merama u Vojvodini u julu ove godine na evidenciji službe za zapošljavanje bilo 5.000 nezaposlenih manje nego u julu 2009. godine.

(Autonomija)