Skip to main content

Pastor obećao pomoć RTV-u

Info 31. avg 2010.
< 1 min čitanja

Vojvođanski sekretar za privredu Ištvan Pastor obećao je danas rukovodstvu Radiotelevizije Vojvodine (RTV) da će da pomogne u rešavanju problema pronalaska stalnog prostora za rad te medijske kuće.

U NATO bombardovanju bivše SR Jugoslavije, u potpunosti je uništena zgrada tadašnje Televizije Novi Sad, čiji je Televizija Vojvodine pravni naslednik. Televizija Vojvodine od tada je “podstanar” u staroj zgradi “Naftagasa” i plaća visoku mesečnu zakupninu Naftnoj industriji Srbije.

Pastor je podržao i ideju da RTV u budućnosti bude “čvorište” i mesto okupljanja, saradnje i razmene programa svih medijskih kuća iz zemalja Podunavskog regiona, navodi se u saopštenju RTV-a, nakon sastanka Pastora sa generalnim drektorom te medijske kuće Blažom Popovićem.

Pokrajinski sekretar za privredu je rekao da je to logično rešenje, jer RTV emituje emisije na deset jezika, čime se ne može pohvaliti nijedna medijska kuća iz zemalja u okruženju.

“Između pokušaja da sami rešimo probleme i preporuke medijskih stručnjaka u okviru medijske strategije da se naši problemi reše po kratkom postupku, mi smo se opredelili  da radimo, pa pokušavamo da rešimo pitanje zgrade, pitanje viška zaposlenih”, kazao je direktor RTV-a Blažo Popović.

(Autonomija)