Skip to main content

Zajedno za Novi Sad: Gde je javna rasprava o bezbednosnim problemima

Vojvodina 29. avg 2023.
< 1 min čitanja

"Gde su predstavnici škola, za početak? Gde su strukovne organizacije od značaja na različitim poljima bezbednosti, gde su psiholozi, pedagozi, sociolozi"

Gradski odbor Zajedno za Novi Sad istakao je danas, povodom sastanka gradonačelnika Milana Đurića sa predstavnicima policije na temu bezbednosti u školama, da društvu nije potreban „zatvoreni stranački sastanak“ već javna rasprava kojom bi se detalajno sagledao čitav niz bezbednosnih problema.

Kako je saopšteno iz tog odbora, deca kreću u škole „potpuno nenormalnih i nebezbednih uslova, dok su zaposlenima vezane ruke“.

„Zbog čega druge institucije, ustanove i šira javnost nisu uključeni u ove razgovore? Gde su predstavnici škola, za početak? Gde su strukovne organizacije od značaja na različitim poljima bezbednosti, gde su psiholozi, pedagozi, sociolozi“, navode iz Zajedno.

Dodaju da bi u javnoj raspravi trebalo da učestvuju i druge političke stranke, koje već mesecima iznose različite predloge i ukazuju na probleme.

„Gde je transparentan policijski izveštaj o stanju bezbednosti u našem gradu? Odbijamo vaše simuliranje rada, simuliranje normalnosti“, poručuju iz Zajedno.

(Autonomija)