Skip to main content

Zajedno traži da se ne prodaje parcela na Telepu već da se na njoj gradi park

Vojvodina 22. сеп 2023.
< 1 min čitanja

"Ovo je još jedan u nizu pokazatelja da aktuelna vlast ne mari za zdrav život građana i građanki našeg grada, već samo brine o novcu i dilovima koje postiže sa povlašćenim investitorima"

Gradski odbor Zajedno! za Novi Sad zatražio je danas da se pod hitno obustavi prodaja parcele zelene površine, od skoro 6500 kvadrata, u naselju Telep, na kojoj su građani tražili izgradnju parka.

„Ovo je još jedan u nizu pokazatelja da aktuelna vlast ne mari za zdrav život građana i građanki našeg grada, već samo brine o novcu i dilovima koje postiže sa povlašćenim investitorima“, navode iz Zajedno.

Dodaju da se ista ta vlast hvali titulom Grada šuma, „dok se svi mi gušimo u betonu“, gledajući kako nam „rasprodaju zelene površine i seku šume“.

Uprava za građevinsko zemljište oglasila je na prodaju parcelu na Bulevaru patrijarha Pavla, a reč je o drugoj parceli na istoj lokaciji na kojoj su građani još pre nekoliko godina peticijom tražili izgradnju parka.

Prva parcela je već prodata kompaniji „Karin Invest“ i na njoj će biti izgrađene višespratnice od osam i dvanaest spratova.

(Autonomija)