Skip to main content

Zajedno: Sprečili smo političko hapšenje našeg sekretara Mladena Cvijetića

Vojvodina 15. јун 2023.
< 1 min čitanja

Zahvalili “nezavisnim pojedincima u sudstvu”

Novosadski odbor stranke Zajedno saopštio je danas da je sprečio “političko hapšenje” sekretara tog odbora Mladena Cvijetića, koji je danas bio priveden.

“Nakon reakcije novosadskih aktivista i aktivistkinja i konferencije za medije opozicionih poslanika koji su ujedinjeni ustali u odbranu Mladena Cvijetića, on je pušten uz obrazloženje da je priveden zbog izbegavanja da primi poziv za sud – ponovo, lažni navod”, naveli su iz Zajedno.

Cvijetića su danas oko podne privela dvojica pripadnika interventne policije.

“Ovo je očigledan pokušaj zastrašivanja organizatora skupa ‘Srbija protiv nasilja’ koji se u subotu održava u Novom Sadu za koji se očekuje da će biti jedan od najmasovnijih protesta”, piše u saopštenju.

Dodali su da policajci nisu naveli pravni osnov privođenja, što je, kako su ocenili, protivzakonito.  

“Nakon toga, prva informacija koja je dobijena preko advokata je da je Mladen Cvijetić navodno izbegavao da primi sudski poziv i da se tereti za krivično delo samovlašće, koje se u sudskoj praksi izuzetno retko pojavljuje, a saslušanje je promptno zakazano za 14 sati”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u međuveremnu “novosadsko SNS propagandno glasilo ‘NS uživo’ objavilo tekst u kojem se navodi da se Mladen Cvijetić tereti za delo krađe, uz niz laži i diskreditacija. Potom je u istovetnom maniru i ‘Kurir’ izvestio o događaju i naveo da je Cvijetić priveden zbog navodne pronevere i krađe novca u firmi u kojoj je dotični bio zaposlen 2021. godine.

“Još jedna protivzakonitost, u vidu kleveta i laži. Protiv ‘NS uživo’ i ‘Kurira’ ćemo podneti tužbe”, piše u saopštenju.

Stranka Zajedno je zahvalila “nezavisnim pojedincima u sudstvu” koji su danas “maksimalno profesionalno odradili svoj posao uprkos pritiscima političkih moćnika iz SNS-a”.

Cvijetić je pušten na slobodu danas oko 15 asti, a ispred zgrade suda su se okupile pristaice stranke Zajedno.

(Autonomija)