Skip to main content

Zajedno: Osuda upada na Filozofski fakultet u Novom Sadu

Vojvodina 28. мар 2024.
< 1 min čitanja

"Protiv organizatora ovog skupa podnećemo prijave nadležnim organima povodom ugrožavanja autonomije univerziteta i protiv izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti u najkraćem mogućem roku",

Omladinski odbor Zajedno za Novi Sad osudio je danas upad „tzv. studenata u Filozofski fakultet“, među kojima su bili „pripadnici vladajuće Srpske napredne stranke“ i najavio podnošenje krivičnih prijava protiv ovog organizatora.

„Podsećamo javnost da Srpska napred stranka već godinama preko svojih članova Ivane Macak, Dušana Miškovića, Nemanje Vujića, Aleksandra Gajića i drugih kontroliše rad Studentskog parlamenta i na taj način utiče na izbore za Studentski parlament Filozofskog fakulteta, te direktno ugrožava autonomiju univerziteta“, navodi se u izjavi predsednika Omladinskog odbora Zajedno za Novi Sad Srđana Đurića.

Dodaje se da su se na današnjem skupu mogle videti majice sa likom Legije, ratnog zločinca Ratka Mladića, kao i „članovi vladajuće stranke i njihovi batinaši“.

„Protiv organizatora ovog skupa podnećemo prijave nadležnim organima povodom ugrožavanja autonomije univerziteta i protiv izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti u najkraćem mogućem roku“, poručio je Đurić.

(Autonomija, foto: Radio 021)