Skip to main content

Zajedno: Našu Vojvodinu doveli do toga da vapi za zdravom i ispravnom hranom

Vojvodina 01. сеп 2023.
< 1 min čitanja

"Zahtevamo pojačavanje redovnih inspekcijskih kontrola i pooštravanje kazni"

Vojvođanski odbor stranke Zajedno zahtevao je danas od nadležnih organa da pod hitno pojačaju kontrole bezbednosti hrane i pooštre kazne, budući da se sve češće pojavljuju problemi sa neispravnošću prehrambenih proizvoda.

“Našu Vojvodinu, neadekvatnim delovanjem nadležnih institucija i nestručnim stranačkim kadrovima, doveli su do toga da žitnica Evrope gladuje i vapi za zdravom i ispravnom hranom”, ocenili su u saopštenju za javnost.

Prema njihovim rečima, nakon informacija o visokoj koncentraciji kancerogene materije akrilamid u čipsu, nedozvoljene količine pesticida u breskvama, do građanki i građana je došla informacija o tome da je u periodu od 1. maja do 24. avgusta 2023. godine sa tržišta povučeno 1,3 tone nebezbednog mesa, i to samo na teritoriji grada Novog Sada.

“Podsećamo da su sve dosadašnje neregularnosti utvrđene ili na granicama pri izvozu ili pri vanrednim kontrolama koje se odvijaju tek kada se nešto dogodi. Zahtevamo pojačavanje redovnih inspekcijskih kontrola i pooštravanje kazni, ali i odgovornost onih koji su najzaslužniji za katastrofalno stanje u kojem se nalazi naša poljoprivreda i prehrambena industrija”, piše u saopštenju.

(Beta)