Skip to main content

Zahtev za smenu ministarke kulture FBiH zbog izjave da ratne zločince treba rehabilitovati

Jugoslavija 11. maj 2023.
< 1 min čitanja

"Da se Federalni parlament hitno izjasni o ovoj inicijativi"

Klub zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine predao je u parlamentarnu proceduru zahtev za smenu ministrice kulture i sporta u Vladi FBiH, Sanje Vlaisavljević zbog skandaloznih i uvredljivih izjava o potrebi za rehabilitovanjem ratnih zločinaca, saopšteno je iz ove stranke.

Zastupnici su stava da je „Sanja Vlaisavljević direktno prekršila zakletvu kojom se obavezala na poštovanje Ustava FBiH i vladavine prava, da njena izjava data u medijima ispunjava propisane uslove za postojanje osnovane sumnje da je počinila nekoliko krivičnih dela, da je povredila brojne žrtve zločinca Kordića i svih ostalih ratnih zločinaca namerno stvarujući atmosferu njihove dodatne viktimizacije, beznađa i straha, te da su to razlozi nedostojnosti za dalje obavaljanje funkcije ministrice kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine“.

Klub zastupnika DF-a zatražio je i da se Federalni parlament hitno izjasni o ovoj inicijativi.

Podsetimo, ministarka Vlaisavljević juče je u emisiji na N1.ba kazala da ratni zločinci, kada odsluže kaznu, moraju biti rehabilitovani.

Ona se potpuno saglasila i sa predsednicom Federacije BiH Lidijom Bradarom, koja je stava da oni koji odsluže kaznu nisu više zločinci.

(Danas, foto: Chris Leslie)