Skip to main content

Zabranjen štand Ujedinjene Srbije u Subotici zbog korone

Info 09. мар 2022.
< 1 min čitanja

Gradska uprava grada Subotice odbila je zahtev Pokreta za preokret da u tom gradu postavi štand koalicije Ujedinjena Srbija – zbog epidemije korone. U danu kada iz Kriznog štaba najavljuju ukidanje kovid propusnica u zatvorenom prostoru. Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović za Nova.rs kaže da je cela situacija tragikomična.

U rešenju kojim se odbija zahtev Pokreta za preokret da postavi štand na otvorenom piše:

„Radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zabranjuju se javna okupljanja na teritoriji Republike Srbije na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru, kada se istovremeno okuplja više od 500 lica, s tim što rastojanje između prisutnih lica mora biti najmanje dva metra, odnosno na svaka četiri metra kvadratna može biti prisutno jedno lice“, navodi se, između ostalog, u rešenju.

Ova odluka dolazi u trenutku kada iz Kriznog štaba stižu nezvanične informacije da će na sutrašnjoj sednici biti ukinute kovid propusnice u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata i kada se štandovi političkih stranaka mogu videti gotovo na svakom koraku.

(N1)