Skip to main content

Vuletić (GDF): Zaustaviti rasizam policije prema putnicima na Beogradskom aerodromu

Info 30. jun 2022.
< 1 min čitanja

"Podršku društvenom aktivisti Mirku Medenici"

Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić protestovao je danas zbog navoda da se policija na Beogradskom aerodromu odnosi rasistički prema ljudima drugačije boje kože i pružio podršku društvenom aktivisti Mirku Medenici koji je ukazao na taj problem, a MUP Srbije zbog toga najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv njega.

“Izražavamo podršku Mirku Medenici zbog njegovog primerenog i razumnog nepristajanja na uvrede koje se bilo kome nanose po rasnoj ili etničkoj pripadnosti, što samo može u dobrom svetlu da predstavi društvo koje ima osećaj za takve pojave”, naveo je Vuletić u saopštenju za javnost.

Pozvao je MUP Srbije da nepristrasno, objektivno i u interesu Srbije razmotri slučaj, jer se interes i ugled zemlje ne brani podrškom nesavesnim službenicima koji maltretiraju strane putnike na aerodromu.

“Ukoliko MUP ostane pri nameri da sudski procesuira čoveka koji je s razlogom progovorio o jednom važnom pitanju, to će biti jasan nagoveštaj jačanja elemenata policijske države”, ocenio je Vuletić.

(Autonomija)