Skip to main content

Vuksanović Stanković o izjavi Joanikija: O nemoralu nam priča zaštitnik pedofilije unutar SPC

Jugoslavija 05. okt 2022.
< 1 min čitanja

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković pozvala je sve “emancipovane i kulturne” građane da dođu u subotu na Prajd.

Ona je reagovala nakon izjave mitropolita SPC koji je pozvao “sve hrišćane” na moleban u petak “za spas svetinje braka i porodice” kako bi osudili “javno propovijedanje nemorala”.

Ko nama priča o nemoralu, zaštitnik pedofilije unutar SPC?! Pozivam sve emancipovane i kulturne građane da dođu na Prajd i na taj način iskažu podršku poštovanju ljudskih prava i sloboda kao univerzalnim ljudskim vrijednostima”, navela je Vuksanović Stanković na Tviteru.

Jubilarno 10. izdanje Montenegro prajda biće održano u subotu u Podgorici. Pod sloganom “Nema više ali”, učesnici će i ovog puta prošetati centrom Podgorice. Biće to i ključni događaj u okviru Neđelje ponosa u glavnom gradu.

Samo tokom prvog prajda bilo je nereda na ulicama Podgorice, dok su u narednim šetnje proticale mirno i u znaku slanja prouka o suštinskim problemima sa kojima je suočena LGBTIQ zajednica u Crnoj Gori.

(Gradski.me, Portal analitika)