Skip to main content

Vrsajkov podneo dve krivične prijave zbog napada

Vojvodina 12. апр 2024.
2 min čitanja

"Policija ćuti, tužilaštvo ćuti i zato smo došli da na ovaj način, poslednji i očajnički, ubrzamo stvari i da vidimo da li će doći do bilo kakavih rezultata"

Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Novi Sad Vradimir Vrsajkov, podeo je danas Višem javnom tužilaštvu dve krivične prijave protiv nepoznatih lica.

Jedna krivične prijava je za nasilničko ponašanje, druga za mučenje i zlostavljanje, a obe se odnose na fizički napad na njega i prebijanje tokom podele stranačkog materijala u Kaću prošle subote.

„Prošlo je šest dana a nikakvih vesti o mogućim izvršiocima napada na mene nema. Policija ćuti, tužilaštvo ćuti i zato smo došli da na ovaj način, poslednji i očajnički, ubrzamo stvari i da vidimo da li će doći do bilo kakavih rezultata“, rekao je Vrsajkov.

Ocenio je da je njegov slučaj još jedan dokaz o tome koliko su institucije u Srbiji danas zarobljene, da su skeptični po pitanju reakcije tužilaštva, ali iako očekuju da će prijave „završiti u nekoj fioci“ moraju da preduzmu sve moguće korake kako bi institucijama dali šansu da ipak reaguju.

O toj zarobljenosti, naveo je, svedoči i to što novosadska policija i njen ogranak u Kaću uprkos svedocima i kamerama i dalje ne znaju ko su ti ljudi.

„To govori da jednostavno nemaju dozvolu da saznaju ko su ti ljudi, nemaju ni želju ni volju da ih procesuiraju„, naveo je Vrsajkov dodajući da mu, kao potencijalni dokazni materijal čak nisu uzeli ni razbijeni telefon.

„Ako u nekom narednom periodu još uvek postoji šansa da se neki snimci iz mog telefona, što je trebala policija da radi i institucije, ipak povrate, mi ćemo to odneti policiji i možda će policija uspeti nekako da se pokrene i pronađe te počinioce“, kazao je Vrsajkov.

Mandataru za sastav vlade i predsedniku Srpske napredne stranke Milošu Vučeviću Vrsajkov je uputio pitanje da li misli da ovim primerom pokaže kako će izgledati kampanja za naredne lokalne izbore u Novom Sadu.

Ocenio je i da nereagovanjem institucije šalju poruku da građani treba da uzimaju „pravdu u svoje ruke“.

Vrsajkov je naveo da su reakcije državnih medija o slučaju, kao i reakcije iz SNS „sramotne“, i poručio SNS-u da pojasni da li je on izmislio napad na sebe ili ga je zaslužio, pošto su im saopštenja nejasna.

Vrsajkov se osvrnuo i na optužbe gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića da je slagao po pitanju napada, ocenvšida je takva izjava „stvar kućnog vaspitanja koje ili imate ili nemate“.

Komentarišući podršku drugih opozicionih stranaka, koje su sutradan otišle u Kać i podelile materijal zbog kojeg su prethodnog dana aktivisti SSP napadnuti, Vrsajkov je rekao da to pokazuje da postoji šansa za promene, da se opozicija ne boji i da ne postoje mesta koja opozicija ne sme da poseti.

„Tamo ima puno dobrih ljudi koji su taoci male grupe kriminalaca i naša obaveza, i ljudska obaveza a ne samo zbog batinanja, je bila da dođemo tamo da im pokažemo da i oni nisu sami“, rekao je Vrsajkov.

(Autonomija)