Skip to main content

Vojvođani traže podelu prihoda ‘na ravne časti’

Vojvodina 20. nov 2023.
< 1 min čitanja

"U budžet Srbije uplatimo pet dinara a vraća nam se samo jedan dinar, to je nepravda"

Programom „Na ravne časti“ Vojvođani će se na pokrajinskim izborima boriti da se novac koji uplate u republički budžet pošteno podeli – trećina državi, trećina Vojvodini i trećina gradovima i opštinama, saopšteno je danas iz te koalicije.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš ocenio je tokom predstavljanja ovog programa da najveći deo svih davanja građana iz cele Srbije ostaje u Beogradu, što onemogućava adekvatan razvoj drugih sredina iz kojih taj novac i stiže.

„U budžet Srbije uplatimo pet dinara a vraća nam se samo jedan dinar, to je nepravda. Mi Vojvođani tražimo da naše prihode podelimo na ravne časti – trećina državi, trećina pokrajini, trećina gradovima i opštinama“, precizirao je Kostreš.

Dodaje se da je plan da se uspostavi ravnomerna raspodela prihoda od poreza, čime bi Vojvodina i njeni gradovi dobili dovoljno novca za razvoj, a da pritom ne zanemare obaveze prema državi.

Koaliciju Vojvođani za pokrajinske izbore čine Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu.

(Autonomija, foto: Vojvođani)