Skip to main content

Vojvođani LSV formirali pravni tim za odbranu poljoprivrednika od pretnji i zastrašivanja

Vojvodina 19. nov 2023.
< 1 min čitanja

“Pravni tim Vojvođana već je dobio prve prijave i trenutno postupa po njima u skladu sa zakonom”

Stranka Vojvođani LSV formirala je tim pravnika za odbranu poljoprivrednika od pretnji i zastrašivanja, na čijem je čelu poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Olenik, saopštili su danas.

“Pravni tim Vojvođana već je dobio prve prijave i trenutno postupa po njima u skladu sa zakonom”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da se poljoprivrednici susreću sa konstantnim pretnjama s ciljem zastrašivanja, od kojih je jedna pre tri dana bila i direktno upućena poljoprivredniku, učesniku protesta iz Kikinde.

Predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš prethodno se sastao sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja iz Vojvodine, koji su od početka protekle nedelje nastavili proteste širom Vojvodine nakon što od maja njihovi ključni zahtevi koje su uputili Vladi Srbije nisu odobreni.

“Poljoprivrednici, kao i svaki drugi građanin Srbije, imaju svako pravo da se bore za bolje životne uslove, i Vojvođani će ih u tome podržavati. U tu svrhu predložili smo i stavili vam na raspolaganje ovaj pravni tim, jer ni naši poljoprivrednici kao ni njihove porodice ne smeju da budu zastrašivani”, rekao je Aleksandar Olenik.

Olenik je pozvao poljoprivrednike da sve pritiske odmah prijave.

(Autonomija/Beta, foto: Vojvođani LSV)