Skip to main content

VOJVOĐANSKI KLUB: Podrška SVM-u

Autonomija 22. дец 2009.
< 1 min čitanja

Ko će nositi vojvođansku zastavu?Vojvođanski klub (organizacija civilnog društva građanki i građana Vojvodine) podržava poslanike Saveza vojvođanskih Mađara u poštovanju Ustava Srbije i ustavne obaveze Republike prema Autonomnoj pokrajini Vojvodine. Sa žaljenjem konstatujemo da nije bilo razumevanja u Vladi da se ispoštuje ustavna obaveza prema Vojvodini u budžetu za narednu godinu i što nije prihvaćen amandman poslanika Saveza vojvođanskih Mađara. Usvojen budžet je protiv intersa građana Vojvodine jer u celini nije ispoštovana ustavna obaveza prema Vojvodini.
Takođe, sa žaljenjem, konstatujemo što se poslanicima Saveza vojvođanskih Mađara u borbi za ustavnost i uvažavanje interesa Vojvodine, nisu pridružili i drugi poslanici demokratske orijentacije iz Vojvodine, a posebno poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Vojvođanski klub poziva Vladu Autonomne pokrajine Vojvodine da pokrene proceduru za utvrđivanje ustavnosti Bužeta kod Ustavnog suda Srbije, jer je prekršen Ustav u odredbama za Vojvodinu i protiv je interesa građana Vojvodine.
(Saopštenje Vojvođanskog kluba)