Skip to main content

Vojni sindikat: VBA da se preorijentiše na obaveze iz svog domena umesto što nas ometa

Info 28. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Ako VBA ima višak angažovanog osoblja za obavljanje aktivnosti iz sopstvenih nadležnosti ostale neka preusmeri na zadatke u jedinicama"

Vojni sindikat Srbije pozvao je danas Vojnobezbednosnu agenciju (VBA) da se umesto pokušaja „ometanja i sprečavanja delovanja“ tog sindikata, „preorijentiše na obaveze iz svog domena“.

Sindikat je u saopštenju predložio VBA da ukoliko ima „višak angažovanog osoblja“ za obavljanje aktivnosti iz sopstvenih nadležnosti, „ostale preusmeri zajedno sa komandatima jedinica na zadatke u jedinicama Vojske Srbije i time pomogne svojim kolegama“.

„Trenutno je potrebna pomoć u obavljanju čuvarske službe, službe dežurstva, zadatke na bazama, a mogu se aktivno uključiti i u održavanje kolektivnih prostorija, toaleta i uređenju kruga vojnih objekata. Imajući u vidu da su svi nekog stručnog VES-a, mogu se pridružiti posadama borbenih vozila koje su nepopunjene, streljačkim odeljenjima, kuvarima i osoblju u vojničkim restoranima, službama održavanja“, naveli su iz Vojnog sindikata.

Ocenili su da bi time bio smanjen utrošak budžetskih sredstava, da bi se „racionalno i pre svega zakonito angažovalo ljudstvo i iznad svega unapredio duh kolegijalnosti i motivisanost potčinjenih u sistemu odbrane“.

(Beta, Karikatura: STUPS)