Skip to main content

Vodovod: Uvode se restrikcije pijaće vode za sremsku stranu grada

Lokalne samouprave 24. jun 2021.
< 1 min čitanja

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ saopštilo je danas da je prinuđeno da zbog enormne potrošnje vode, posebno u večernjim satima, od danas uvede restrikcije u isporuci vode za sremsku stranu grada.

„Danas, 24. juna 2021. godine, bez vode će biti deo Sremske Kamenice (od centra ka Dunavu), Popovica, Paragovo, Čardak, Bocke, Glavica, Ledinci, Torine, Liparije i Sremski Karlovci, u periodu od 20 časova do 05 sati“, navodi se u saopštenju.

Iz JKP „Vodovodo i kanalizacija“ su napomenuli da će sve institucije od vitalnog značaja koje se nalaze u navedenim naseljima sve vreme imati vodu.

„Takođe, smanjen pritisak će imati korisnici u Bukovcu, Kaću, Kovilju i Budisavi. Ukoliko se ova mera pokaže učinkovitom restrikcije će se obustaviti kad se sistem vodosnabdevanja stabilizuje“, piše u saopštenju.

Iz Vodovoda navode da je 23. juna, pogotovo u večernjim satima, zabeležena abnormalna potrošnja pijaće vode koja je ugrozila redovno vodosnabdevanje korisnika.

Enormni skok nenamenske potrošnje zabeležen je na sremskoj strani grada gde je registrovano više od 40 odsto utrošene pijaće vode u odnosu na uobičajene parametre.

„Iako je Fabrika vode radila bez zastoja i proizvodila maksimalne količine vode za piće, a reni bunari i pumpe potiskivali iznad projektovanog kapaciteta, neracionalna potrošnja onemogućila je stabilan pritisak u distributivnom sistemu“, piše u saopštenju.

Zbog toga tokom prethodne noći sugrađani na bačkoj strani grada u pojedinim periodima nisu imali vodu, što se najviše manifestovalo na rubnim delovima mreže i u gradu na višim spratovima zgrada koje nemaju hidropak.

„Još jednom apelujemo na građane da prerađena voda u Fabrici vode koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo se koristi za piće, sanitarne potrebe i kuvanje i to svi treba da imamo na umu“, piše u saopštenju.

(Autonomija)