Skip to main content

Vodovod: Potrošnja vode u Novom Sadu prethodne noći naglo povećana

Vojvodina 08. јул 2021.
< 1 min čitanja

U Fabrici vode u Novom Sadu sinoć je ponovo registrovana povećana potrošnja pijaće vode, pogotovo u individualnom tipu stanovanja, saopštio je danas JKP „Vodovod i kanalizacija“.

„S obzirom na izuzetno pojačanu potrošnju koja se beleži tokom cele noći i jutra, bićemo opet primorani, ukoliko se ovakav trend utroška potrošnje nastavi, da iznova primenimo restriktivne mere u skorijem periodu“, navodi se u saopštenju.

Restrikcija vode u Novom Sadu trajala je jednu noć pre dve sedmice, što je po oceni Vodovoda rezultiralo stabilnim vodosnabdevanjem svih narednih dana.

Još jednom su apelovali na Novosađane, posebno korisnike koji žive i borave u individualnom tipu stanovanja, da racionalno troše vodu koju bi trebalo da isključivo koriste za piće, sanitarne potrebe i kuvanje.

„Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće“, smatraju u Vodovodu.

(Autonomija)