Skip to main content

VLADIMIR VRSAJKOV: Kada partija otme državu, onda i javna preduzeća postaju propagandni servisi

Vojvodina 09. sep 2023.
< 1 min čitanja

Na šalterima JKP „Informatika“ postavljeni su reklamni flajeri koji građane podsećaju na „deceniju uspeha“ SNS-a

Kada partija otme državu, onda i javna preduzeća postaju propagandni servisi – što i potvrđuje skandalozna kampanja SNS-a u novosadskom JKP „Informatika“.

Na šalterima, gde građani plaćaju paprene račune ovom javnom preduzeću, postavljeni su reklamni flajeri koji iste te građane podsećaju na „deceniju uspeha“ SNS-a.

Sve bi to možda bilo i komično da se ne tiče života naših sugrađana koji se danas suočavaju sa astronomskom inflacijom i veoma lošim uslovima života. U najveće naprednjačke uspehe svakako treba uvrstiti to da Novi Sad u 21. veku još uvek nema kanalizaciju u svim delovima grada, kao ni odgovarajuću kišnu kanalizaciju, pa građani strepe za svoje živote i imovinu nakon svake kiše. Fekalije se izlivaju direktno u Dunav, ukoliko pre toga ne padne kiša, pa one završavaju na našim ulicama.

Grad nikada nije bio prljaviji i s manje zelenila, dok se istovremeno planiraju megalomanski projekti poput „Novog Sada na vodi“. Pored toga što imamo veoma skupo daljinsko grejanje, mi ga plaćamo cele godine. Naprednjačka vlast, za celu deceniju, koliko je nizala „sjajne“ uspehe, nije našla za shodno da proširi toplovodnu mrežu i na daljinsko grejanje priključi kvartove u kojima se još uvek loži, što utiče na kvalitet vazduha…

Umesto da se rešavaju gorući problemi, naprednjaci popravljaju raskrsnice koje nisu pokvarene, gradeći turbo-kružne tokove. Na kraju, „uspešna vlast“ nije mogla da obezbedi ni besplatne udžbenike za đake… Sve ove „uspehe“ debelo plaćaju građani, a režim im se još i ruga jeftinim kampanjama. Odlazeća vlast izgleda pokušava da zamaže oči Novosađanima koji su, pre svih, osetili razorne efekte njihove vladavine.

Autor je predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde

(Danas, Foto: Autonomija)