Skip to main content

VKK Vasa Stajić: Građani Vojvodine treba da u što većem broju izađu na izbore

Vojvodina 12. дец 2023.
< 1 min čitanja

"Većinska volja građana Vojvodine bila je da odbije Koštuničin ustav 2006. godine, odnosno 'nesuštinsku autonomiju' koja nastavlja da doprinosi nastavku devastacije Vojvodine"

Vojvođanski kulturni klub „Vasa Stajić“ pozvao je danas građane Vojvodine da u što većem broju izađu na izbore 17. decembra.

Ovom pozivu priključili su se i Savez antifašista Vojvodine i Vojvođanska politikološa asocijacija.

„Građani Vojvodine, oni koji Vojvodinu doživljavaju kao svoju sadašnjost i budućnost, a ne kao kriminalni plen i prolaznu voznu stanicu, glasaće za onu proevropsku opciju koja će obezbediti državu bez nasilja, korupcije, proterivanja etničkih grupacija iz Vojvodine, te koja neće prodati vojvođanske zemlje, vode i vazduh“, navodi se u saopštenju tri organizacije.

Podsetili su i na to da je većinska volja građana Vojvodine bila da odbije Koštuničin ustav 2006. godine, odnosno „nesuštinsku autonomiju“ koja nastavlja da doprinosi nastavku devastacije Vojvodine.

Taj ustav, dodaje se, doprinosi zatiranju stanovništva Vojvodine i ostaje nezaobilazni faktor u svim budućim političkim borbama u istinskoj demokratizaciji Srbije i dostizanju građanskog društva i decentralizovane države, a „nasuprot nacionalističkoj, centralizovanoj Srbiji koja je u ovom trenutku glavni problem Balkana i ovog dela Evrope“.

Dodaju da je Vojvodina je bila, ostala i uvek će biti mesto gde će ljudi raditi, susretati se i živeti od svog rada, gradeći evropski svet.

(Autonomija)