Skip to main content

Viktimološko društvo Srbije podržalo zahteve roditelja iz OŠ ‘Vladislav Ribnikar’

Građani 23. мај 2023.
< 1 min čitanja

"Apelujemo na nadležne da obezbede alternativni prostor za decu i zaposlene iz te škole"

Viktimološko društvo Srbije saopštilo je danas da podržava zahtev roditelja beogradske Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ da školska godina u toj školi bude okončana zaključno sa 3. majem, kada je 13-godišnji učenik ubio devetoro dece i radnika obezbeđenja.

To društvo je u saopštenju navelo da podržava i inicijativu roditelja da se dalji vaspitni i pedagoški rad organizuje na način koji ispunjava različite potrebe svih učenika, imajući u vidu starosnu kategoriju i stepen viktimizacije.

„Imajući u vidu iskustva iz drugih zemalja koje su imale slična iskustva u školama, smatramo da je izmeštanje dece i zaposlenih ove škole iz prostora gde se desio nemili događaj neophodno za proces oporavka, kako učenika tako i nastavnog i nenastavnog osoblja. Stoga apelujemo na nadležne da obezbede alternativni prostor za decu i zaposlene u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar“, dodaje se u saopštenju.

Viktimološko društvo je pozvalo nadležna ministarstva, rukovodstvo škole, stručnjake i sve građane Srbije da stanu uz sve učenike i roditelje te škole, pomognu im da se oporave i postepeno vrate redovnim aktivnostima i ocenilo da je potrebno već sada krenuti u planiranje i osmišljavanje nastavka školovanje učenika te škole za narednu školsku godinu.

(Beta)