Skip to main content

Vezmar: Mediji ignorišu susrete mladih Albanaca i Srba

Info 28. мај 2008.
< 1 min čitanja

Koordinator Programa za mlade Srđan Vezmar izjavio je danas da mediji u Srbiji ignorišu pozitivne primere saradnje mladih Albanaca i Srba.
Vezmar je agenciji Beta nakon završetka trodnevne konferencije „Susret mladih iz Srbije i sa UNMIK/Kosova“, rekao da velika većina medija ignoriše ovakve susrete.
„Prosto, imamo ignorisanje medija, televizija, nacionalnog servisa koji bi morao da prikaže ovakve susrete, jer ovo su procesi koji su pozitivni, ovo su susreti sa kojih šaljemo pozitivnu sliku društvenoj zajednici, ali na žalost za sada nismo naišli na podršku medija“, kazao je Vezmar.
Leka Dukađin iz nevladine organizacije Ligo Leks Legis iz Prištine agenciji Beta je rekao da je srećan što je u Srbiji i što ima priliku da se druži sa vršnjacima i tako doprinese boljem razumevanju mladih Srba i Albanaca.
„Mi mladi smo ti koji treba da uklonimo mržnju i da otvorimo put ka saradnji, put koji je za sve nas san i koji će nas voditi ka slobodnoj Evropi“, kazao je Dukađin.
Na konferenciji je bilo reči o evroatlantskim integracijama Srbije i Kosova, o međureligijskom dijalogu Srba i Albanaca, o ulozi medija u procesu pomirenja.
Konferenciju je organizovao Program za dijalog mladih iz Novog Sada, uz podršku Fonda za otvoreno društvo i Fondacije Konrad Adenauer.

(Beta)