Skip to main content

PIK dodelila mandate Maji Sedlarević i Zoltanu Sombatiju

Autonomija 28. мај 2008.
< 1 min čitanja

Pokrajinska izborna komisija (PIK) danas je odlučila da dodeli poslanički mandat Maji Sedlarević sa izborne liste Zajedno za Vojvodinu – Nenad Čanak.
Kako se navodi u saopštenju PIK-a, Maji Sedlarević je dodeljeno poslaničko mesto pošto je prvi po redosledu na listi Bojan Kostreš dostavio PIK-u izjavu o neprihvatanju mandata za poslanika u Skupštinu Vojvodine.
PIK je danas odlučila da poslanički mandat dodeli i Zoltanu Sombatiju sa Izborne liste Mađarska koalicija – Ištvan Pastor.
Odluka je doneta nakon što su predsednici Demokratske stranke vojvođanskih Mađara i Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara, Andraš Agošton i Pal Šandor, kao i funkcionerka Saveza vojvođanskih Mađara Marta Takač dostavili izjave o neprihvatanju mandata.
Na osnovu pokrajinske odluke o izborima, PIK je dužan da dodeli trećinu mandata prema redosledu imena s određene izborne liste.
Imena preostalih kandidata kojima sledi mesto u Skupštini Vojvodine svaka izborna lista određuje sama, u skladu s koalicionim sporazumom, s tim da su dužne da poštuju obavezu iz Odluke o izboru poslanika da trećinu mandata dodeli ženama.

(Beta)