Skip to main content

Veran Matić: Uhapšena još jedna osoba zbog pretnji Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću

Info 01. апр 2024.
< 1 min čitanja

Prilikom pretresa, pronađeni su i dokazi da je ista osoba pretila i Dinku Gruhonjiću

Član Stalne radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić saopštio je da još jedna osoba uhapšena u vezi sa pretnjama upućenim predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Ani Hegediš Lalić i novinaru i profesoru na novosadskom Filozofskom fakultetu Dinku Gruhonjiću.

Na osnovu rada Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal (VTK) i Službe za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije, u subotu, 30. marta, na graničnom prelazu „Batrovci“, prilikom ulaska u zemlju, identifikovan je i uhapšen S.I. za kojim je bila raspisana potraga zbog pretnji Ani Lalić Hegediš, objavio je Matić na sajtu javniservis.net.

Posle zadržavanja od 48 časova, S.I. je saslušan u Posebnom tužilaštvu za VTK. Prilikom pretresa, pronađeni su i dokazi da je ista osoba pretila i Dinku Gruhonjiću.

Tužilaštvo je u ponedeljak predložilo pritvor za S.I. ali je sud odbio taj predlog i odredio meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Matić podseća da je druga osoba Š.M. iz Novog Sada, zbog istog krivičnog dela ugrožavanja bezbednosti novinarke i predsednice Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Ane Hegediš Lalić, privedena u četvrtak, 28. marta.

Tužilaštvu su prijavljene četiri pretnje Ani Lalić Hegediš i dve Dinku Gruhonjiću.

(N1, Foto: A. Kamasi)