Skip to main content

Usvojen program rada pokrajinskih fondova

Info 28. мар 2008.
< 1 min čitanja

Grb Vojvodine Izvršno veće Vojvodine dalo je danas saglasnost na programe rada i finansijske planove za 2008. godinu Fonda za kapitalna ulaganja i Fonda za razvoj Vojvodine.
Kako se navodi u saopštenju pokrajinske vlade, pored nastavka započetih projekata u 2007. godini, Fond za kapitalna ulaganja će u 2008. aktivnosti usmeriti na finansiranje programa od značaja za Vojvodinu u planiranom iznosu od 14,92 milijardi dinara.
U oblast arhitekture, urbanizma i građevinarstvo biće uložena 1,5 milijarda dinara, za energetiku je planirano 200 miliona, za tehnološki razvoj 800 miliona, za poljoprivredu i šumarstvo 123 miliona, za vodoprivredu i zaštitu životne sredine šest milijardi.
Za zdravstvo i socijalnu zaštitu planirana je 1,5 milijarda, a isti iznos planiran je i za obrazovanje, nauku i inovacije. Za saobraćaj i telekomunikacije predviđene su tri milijarde, dok je za turizam, ugostiteljstvo, banje i lečilišta opredeljeno 300 miliona dinara.
Fond za razvoj Vojvodine predvideo je da u 2008. plasira 4,9 milijardi dinara preko 13 kreditnih linija, kojima želi da podstakne razvoj poljoprivrede i prehrambeno-prerađivačke industrije, malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i ujednačen regionalni razvoj.
Pored postojećih kreditnih linija, u 2008. godini Fond planira i nove vrste dugoročnih kredita za zalivne sisteme, skladištne kapacitete, kao što su hladnjače i silosi i za programe razvoja turizma u ruralnim sredinama.

(Beta)