Skip to main content

Upravni odbor Pozorja prihvatio ostavku uredništva Scene

Autonomija 23. mar 2013.
< 1 min čitanja

Upravni odbor Sterijinog pozorja saopštio je danas da je prihvatio kolektivnu ostavku uredništva pozorišnog časopisa „Scena“.

U saopštenju za javnost se navodi da je ostavka gest za koji nije bilo profesionalnih razloga.

Uredništvo „Scene“ je juče saopštilo da je ostavku podnelo dalo zbog „neuobičajenog mešanja uprave Sterijinog pozorja u uređivačka pitanja“.

U pismu upućenom direktoru Sterijinog pozorja Selimiru Raduloviću sa žaljenjem se konstatuje da je planiranje rada, izbor tema, poštovanje rokova, postalo nemoguće jer se uredniku osporava logično pravo da bira saradnike.

„Uvredljivo se odugovlačilo sa imenovanjem nove ili potvrdom stare redakcije časopisa koja je dugo, predano i sa velikim uspehom radila na visokom renomeu ‘Scene’ u zemlji i inostranstvu“, navelo je uredništvo u pismu.

Pismo su potpisali glavna i odgovorna urednica „Scene“ Darinka Nikolić, Svetislav Jovanov, Aleksandar Milosavljević, Miroslav Miki Radonjić, Maja Pelević i Milan Marković.

Upravni odbor Sterijnog pozorja još je saopštio da je bio mišljenja da bi „visoko vrednovana redakcija“ mogla da dobije nekoliko novih članova, zato što su neki od starih najavljivali povlačenje, i „zato što su za taj posao na teatrološkoj sceni stasale nove obrazovane i darovite generacije“.

O „slavnom“ liku i delu nacionalno osveštenog direktora Sterijinog pozorja Selimira Radulovića Autonomija je već pisala.

(Autonomija)