Skip to main content

Unija sindikata prosvetnih sindikata protiv suspenzije zrenjaninske profesorke

Info 29. мај 2023.
2 min čitanja

"Radićemo sve što je u našoj moći. Ako ne na ovaj način, onda ćemo na sudu dokazati da to što je Senka Jankov uradila nema nikakve veze sa politikom“

Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine odlučno je protiv pokretanja suspenzije protiv profesorke Zrenjaninske gimnazije Senke Jankov i angažovala je svoga adkovata, kako bi odgovorili da optužbe škole.

Ovo je potvrdio predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine Zvonimir Jović, koji kaže da se zalažu protiv politizacije u školi s obzirom da politika na škole vrši uticaj, a da je sada na delu licemerje jer se jednoj profesorki pripisuju politički motivi.

„Istog trenutka kada smo saznali za problem, angažovali smo advokata a planiramo još neke akcije, koje treba da se sprovedu u Zrenjaninskoj gimnaziji. A zbog čega je suspendovana, moj lični stav je da takva suspenzija ne bi smela da se desi. Videćemo koje ćemo sve akcije preduzeti, pa i prema direktoru škole, jer ako se nekome preti pa onda možemo i mi da tražimo ostavku. Radićemo sve što je u našoj moći. Ako ne na ovaj način, onda ćemo na sudu dokazati da to što je Senka Jankov uradila nema nikakve veze sa politikom“, objašnjava Zvonimir Jović, predsednik USPRV.

Kako Danas saznaje, u Zrenjaninskoj gimnaziji trebalo da bude održan sastanak ovog sindikata, na koji su pozvani zaposleni.

„Mi smo spremili za večeras sastanak sindikata, na koji su pozvani svi zaposleni i kojima će biti pročitan tekst, gde ćemo objasniti ceo slučaj. Očekujemo da se kolektiv izjasni o ovoj stvari. Po nama, ona nije politički delovala unutar škole, u pitanju je poziv na građanski skup koji je poslat sa njenog ličnog mejla, u Google učionici koja je formirana sa njene lične adrese, dakle, to nije resurs škole. Ne vidimo zašto je pokrenut disciplinski postupak“, objasnio je profesor Zrenjaninske gimnazije Nikola Tankosić.

Profesorka Senka Jankov kaže da priprema ogovor na postupak koji je protiv nje pokrenut i da će ga ubrzo predati školi.

„Mi svakako spremamo odgovor, uz pomoć advokata i sindikata. U školi će biti održan sastanak, a Školski odbor će verovatno dati svoje mišljenje o svemu, moguće i Savet roditelja“, prokomentarisala je Senka Jankov.

(Danas, Foto: MC)