Skip to main content

Ujedinjena opozicija: Novim Sadom već 12 godina upravlja Andrej Vučić

Autonomija 26. мај 2024.
< 1 min čitanja

"Već 12 godina Novim Sadom ne upravljaju Novosađani, čak ni oni iz SNS, nego upravlja predsednikov brat Andrej Vučić sa svojim pomoćnicima iz kriminalnog miljea"

„Udruženi za slobodan Novi Sad“ pozvali su Novosađane da izađu na izbore i glasaju za to da o Novom Sadu posle 12 godina počnu da odlučuju građani, „a ne predsednikov brat i njegova svita.“

To je saopštila koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ koju čine Srpska koalicija NADA, sve stranke Srbije protiv nasilja, pokret Bravo i Vojvođani – LSV.

„Već 12 godina Novim Sadom ne upravljaju Novosađani, čak ni oni iz SNS, nego upravlja predsednikov brat Andrej Vučić sa svojim pomoćnicima iz kriminalnog miljea. To Novosađani znaju i više neće da trpe. Pozivam sve koji žele to da menjaju i one koji pripadaju vladajućoj stranci, da svi ujedinimo energiju i izborimo se za promene“, izjavio je Borislav Novaković, jedan od nosilaca liste novosadske opozicije.

Dodao je da Novi Sad prolazi kroz jedan dramatičan period.

„Taj dramatičan period možemo da prebrodimo ako smo složni i odlučni da želimo promene. Možemo da pobedimo ukoliko se okupimo, ukoliko svi budemo zajedno i ukoliko prevlada ono što je bio ideal svake demokratije, a to je da se izborimo da sami donosimo odluke, a ne da imamo velikog tutora iz okruženja predsednika države“, naglasio je Novaković.

Zaključio je da neće da dozvole da javne poslove u Novom Sadu vode kriminalci, „da o ključnim stvarima kako se upravlja jednom političkom zajednicom odlučuju nevidljivi centri moći, nego da suvereni budu jedino građani Novog Sada, da se oni pitaju“.

(021.rs)