Skip to main content

Ujedinjena novosadska opozicija: Aktvisti OSA-e neće biti prepušteni targetiranju i prljavoj kampanji

Vesti 18. feb 2022.
< 1 min čitanja

Ujedinjena novosadska opozicija zatražila je od gradskih vlasti da hitno utvrde ko je pisao uvredljive grafite u Novom Sadu zbog kojih su danas napadnuti aktivisti Omladinske studentske akcije (OSA), a od lokalnog portala „NS uživo” da prestane da širi lažne informacije.

“Aktvisti OSA-e neće biti prepušteni targetiranju i prljavoj kampanji, baš kao što nećemo dozvoliti da bilo koji građanin bude izložen SNS maltretiranju”, upozorili su predstavnici Ujedinjene novosadske opozicije, koju čine Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ i Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara.

U zajedničkom saopštenju te stranke navode da organizaciju OSA čine dugogodišnji aktivisti koji se bezrezervno bore za političke slobode i ljudska prava svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku, rasnu ili zavičajnu pripadnost, te da su “sramni grafiti koji im se pripisuju bedan pokušaj da se ocrne”.

“Ono što je daleko opasnije jeste činjenica da se ovakvom kampanjom svi ovi mladi ljudi proglašavaju javnim neprijateljima, čime se ugrožavaju njihovi životi”, ističu opozicione stranke.

Dodaju da je kampanja ove novosadske studentske organizacije, koja je pozivala građane da izađu na izbore bila “okidač za SNS poslušnike Miloša Vučevića da pokrenu harangu protiv OSA-e”, optužujući aktiviste da su ispisivali uvredljive grafite.

“Budući da su se i do sad SNS-ovci koristili najprljavijim metodama, jasno je da je u pitanju jeftin pokušaj proizvodnje ‘moralne panike’, odnosno stvaranje lažne slike o ovoj organizaciji, kako bi stekli i moralno pravo za obračun s njima. A portal ‘NS uživo’, jedan od točkića u propagandnoj mašineriji Srpske napredne stranke, danas je otišao predaleko u spinovanju i blaćenju aktivista Omladinske studentske akcije (OSA)”, poručuju iz Ujedinjene novosadska opozicije.

(Autonomija, Foto: Facebook/OSA)