Skip to main content

Uhapšeni Bora Novaković, Petar Matijević i Vojislav Gajić

Aktuelno 24. sep 2013.
< 1 min čitanja

Pripadnici Uprave kriminalističke policije uhapsili osam osoba zbog sumnje da su oštetili grad Novi Sad za oko 1,3 miliona evra. Među njima su i bivši gradonačelnik Novog Sada, direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada, visoki funkcioner DS Borislav Novaković i vlasnik Industrije mesa “Matijević” Petar Matijević. Uhapšen je i Vojislav Gajić, vlasnik “Aleksandar gradnje”. Među uhapšenima je i nekadašnji direktor “Aleksandar gradnje” i sadašnji direktor Regionalnog centra Rajfajzen banke u Novom Sadu Zoran Ćulum.
Osumnjičeni su, tvrdi policija u svom saopštenju, svojim radnjama od 2007. do 2010. godine naneli štetu budžetu grada Novog Sada i Republike Srbije za oko milion i 300 hiljada evra (136.185.874 dinara), a DOO IM “Matijević” pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko milion i 800 hiljada evra (192.388.567 dinara).
Đilas: Sve je to politika, očekujem hapšenja i u Beogradu
Povodom hapšenja u Vojvodini, predsednik DS Dragan Đilas je kazao da je “sve to politika”.
“Ne znam da li iko u Srbiji misli da su ta hapšenja opravdana. Na dan kada mene smenjuju, hapse (funkcionera DS) Boru Novakovića, čoveka koji sasvim sigurno nije umešan ni u kakva krivična dela. To će se sve dokazati”, rekao je Đilas.
“To je jedna politika koju očekujem i u Beogradu. Očekujem da se sad razmašu. Očekujem dalja hapšenja u Beogradu, mahanja papirima, aferama”, rekao je Đilas.
Upitan da li očekuje da i njega uhapse, Đilas je kazao da to ne očekuje jer zna da nema razloga za to, ali je dodao: “U ovakvim vremenima sve je moguće”.
(Agencije)