Skip to main content

Udruženje građana: Prete nam zbog protivljenja napadu na Ukrajinu

Info 06. jun 2022.
< 1 min čitanja

"Pretnje u cilju uterivanja straha, od strane ruskih agenata i političkih struktura bliskih Kremlju, neće proći"

Neformalna grupa građana „Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata“ upozorila je danas da su na društvenim mrežama upućene pretnje njihovim aktivistima zbog protivljenja ruskom napadu na Ukrajinu.

U saopštenju su naveli da su se na telegram kanalu „Z-Orlovi“ kao i na Tviter nalogu udruženja pojavile „otvorene pretnje nasiljem“ protiv njihovih članova što je kako su ocenili, posledica navoda pojedinih medija da iza te neformalne grupe stoje „zapadne ambasade i strukture NATO“.

Prethodno su iz tog udruženja najavili da će u 10 časova održati protest ispred Predsedništva Srbije u vreme održavanja sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora Rusije Aleksandra Bocan Harčenka o najavljenoj poseti ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Beogradu.

„Niti imamo ikakve veze sa ‘zapadnim ambasadama i strukturama NATO’, niti smo ‘NATO’, već obični ljudi koji su odlučili da ne ćute, već da se glasno suprotstave lažima, agresiji, ubicama i svima koji ih vole i slave„, naveli su iz udruženja.

Najavili su da će preuzeti „sve neophodne korake u okviru zakona“ da, kako su naveli, zaustave „širenje laži i kleveta“ protiv udruženja.

„Prizivanje ruske okupacije i pozivanje na agresivni rat kroz održavanje skupova podrške ruskoj agresiji predstavljaju krivična dela i za to moraju da odgovaraju oni koji to rade kao i mediji koji su deo toga. Pretnje u cilju uterivanja straha, od strane ruskih agenata i političkih struktura bliskih Kremlju, neće proći“, naveli su u saopštenju.

(Beta)