Skip to main content

Udruženja pozivaju na solidarnost sa decom

Građani 04. мај 2023.
< 1 min čitanja

"Pokažimo solidarnost, međusobno se organizujmo od grada do grada, od škole do škole, od razreda do razreda. Bez vođa, politike i politikanata"

Ekološki front Novi Sad i Eko straža Novi Sad podržali su danas odluku prosvetnih radnika o obustavi rada, kao i zahteve za smenu ministra prosvete Branka Ružića i veću bezbednost zaposlenih i učenika u školama.

U objavi na Fejsbuku, pozvali su sve roditelje da se okupe ispred škola svoje dece, i na taj način pokažu solidarnost.

„Pokažimo solidarnost, međusobno se organizujmo od grada do grada, od škole do škole, od razreda do razreda. Bez vođa, politike i politikanata“, istakli su u objavi.

Dodaje se da podršku pružaju i svim prosvetnim radnicima čije škole nisu donele odluku o štajku, da unutar svojih kolektiva nađu snagu i jedinstvo za solidarnost s svojim kolegama i koleginicama, te da im se priključe.

„Jedini pritisci koji su sada prihvatljivi su pritisci na gore – prema višim instancama, institucijama, prema nadležnima. Ovo je ključni momenat kada je apsolutno nužno odupreti se pritiscima od vrha na dole. A za taj otpor je potrebna podrška svih nas – roditelja, dece, porodice, prijatelja, komšija…“, poručuju iz ovih organizacija.

(Autonomija)