Skip to main content

Udruženja Da se zna demantuje pisanje lista Alo i najavljuje tužbu

Građani 10. мар 2024.
< 1 min čitanja

"Pokušaj zastrašivanja naših aktivista koji su zajedno sa majkom brutalno pretučenog gej mladića izneli u javnost detalje policijske torture"

Udruženje „Da se zna!“ demantovalo je pisanje tabloida „Alo“ i najavilo tužbu protiv tog dnevnog lista i novinarke Sofije Lolić povodom danas objavljenog teksta pod nazivom „Otkrivamo: LGBT Udruženje prodaje drogu“, uz navodno objašnjenje da su im „borba za prava gej osoba paravan za dilovanje“.

„Ovim tekstom, dnevni list Alo direktno je nacrtao metu na čelo aktivistima našeg Udruženja i dovelo u opasnost njihovu bezbednost. Tekst vidimo kao pokušaj zastrašivanja naših aktivista koji su zajedno sa majkom brutalno pretučenog gej mladića izneli u javnost detalje policijske torture nad dve mlade LGBT+ osobe koja se desila 14. februara ove godine“, naveli su iz udruženja.

„Nakon konferencije za medije na kojoj smo ceo slučaj izneli u javnost i pravnih postupaka koje smo podneli protiv policijskih službenika Dubravka Despotovića i Strahinje Vukovića, usledio je i protest na Trgu republike koji smo organizovali zbog odbijanja pritužbe koju smo podneli protiv pomenute dvojice“, saopštilo je udruženje „Da se zna“.

(Beta/Autonomija)