Skip to main content

U Zrenjaninu debata o postrojenju za preradu vode

Lokalne samouprave 28. maj 2021.
< 1 min čitanja

Organizacije Građanski preokret iz Zrenjanina i Pravo na vodu iz Beograda, uz podršku Crte, sutra organizuju debatu i predstavljanje studije slučaja “Fabrika žednih – slučaj zrenjaninskog postrojenja za preradu vode”, u 18 časova na Gradskom trgu u Zrenjaninu.

Kako je istaknuto, nedostatak pijaće vode u Zrenjaninu je problem sa kojim se građani suočavaju još od 2004. godine. I pored brojnih pokušaja da izgradnjom fabrike i postrojenja za prečišćavanje vode Zrenjaninci dobiju ispravnu pijaću vodu, do danas ovaj problem nije rešen.

“Nadamo se da Zrenjanin neće dočekati punoletstvo ove priče, uz želju da se ovakvi ili slični slučajevi više ne ponove ni u jednom gradu u Srbiji”, naveli su organizatori.

Kroz razgovor, najavili su, pokušaće da odgovore na pitanja: kada Zrenjaninci mogu da očekuju da dobiju pijaću vodu, kakva je sudbina izgrađene fabrike, u kojoj meri posledice pogađaju građane, kao i ko je sve odgovoran za problem koji traje skoro dve decenije.

O dugogodišnjem problemu u Zrenjaninu i izrađenoj studiji slučaja će govoriti predsednik organizacije Građanski preokret Dušan Kokot, predstavnica inicijative Pravo na vodu Iskra Krstić, novinarka lista “Danas” Miroslava Pudar, docent na Tehnološko-metalurškom fakultetu Univerziteta u Beogradu Vladimir Pavićević, a moderator je Branislav Grković iz Crte.

Biće obezbeđen i livestream prenos debate na fejsbuk stranici Crte, Građanskog preokreta i inicijative Pravo na vodu.

(Beta)