Skip to main content

U subotu 7. Etno festival hrane i muzike Vojvodine

Autonomija 23. јун 2008.
< 1 min čitanja

Nema autonomije, nema ni novacaU subotu, 28. juna, na novosadskom kupalištu Štrand biće održan sedmi tradicionalni Etno festival hrane i muzike Vojvodine koji će ove godine okupiti više od 3.000 učesnika. Posetiocima festivala, koji organizuju Američka fondacija za razvoj (ADF) i Organizacija za razvoj Srbije, predstaviće se više od 14 etničkih grupa sa svojim kulturnim nasleđem kroz muzički program i na etno štandovima.
Kako je navedeno u saopštenju organizatora, Etno festival „proslavlja bogato kulturno nasleđe i etničku raznolikost regiona, prikazujući tradicionalna jela, muziku, plesove i rukotvorine“.
Ove godine će se, prema najavi, na obali Dunava okupiti više od 3.000 učesnika koji će na više od 100 etno štandova pripremati tradicionalne specijalitete, izložiti rukotvorine i demonstrirati stare zanate. Muziku, ples i običaje svoje etničke zajednice u desetočasovnom programu predstaviće 46 ansambala u živopisnim nošnjama, tako da posetioci pored Dunava mogu da uživaju u danu ispunjenom zabavom uz autentičnu muziku, saopštili su organizatori.
Posetioci će imati priliku da probaju tradicionalne specijalitete po simboličnim cenama, da kupe etno suvernire i rukotvorina iz 34 opština i upoznaju se sa njihovom turističkom ponudom.
Na festivalu će se predstaviti i mnoge lokalne manifestacije, proizvodi i turistička ponuda opština, čime organizatori nastoje da doprinesu razvoju ruralnog i manifestacionog turizma i ekonomskom prosperitetu zajednica.
Ove godine festival se održava pod motom „Bogatstvo različitosti“, a podržali su ga Izvršno veće Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za privredu, kao i Grad Novi Sad i Gradska uprava za privredu i turizam.

(Beta)