Skip to main content

U Novom Sadu sutra počinje “Videomedeja” 

Kultura 06. okt 2022.
< 1 min čitanja

"Program će počinjati u 17 časova i trajati do 22 časa, uz besplatan ulaz"

Trodnevni, 26. Internacionalni umetnički festival novih medija Videomedeja, u produkciji Udruženja za video umetnost Videomedeja, počinje sutra, u petak, 7. oktobra u 17 časova u Novom Sadu u Kulturnoj stanici Svilara. 

Kako je saopšteno iz te organizacije, tokom sva tri festivalska dana program će počinjati u 17 časova i trajati do 22 časa, uz besplatan ulaz.

Festival će otvoriti Piotr Krajewski, direktor WRO umetničkog centra i Ivana Sremčević Matijević, direktorica udruženja Videomedeja.

Kako se navodi na sajtu festivala, program se fokusira na umetničke projekte koji koriste nove medije za umetničko izražavanje i komunikaciju, a imaju široku paletu žanrova i oblika koji kombinuju sliku i zvuk, naprednu komunikaciju, objekte, u simbiotičkom ili avangardnom stilu.

Program fesivala obuhvata video radove, dokumentarne i kratke filmske forme, digitalne animacije, medijske instalacije, intervencije u prostoru, interaktivne i robotizovane objekte, url projekte, open sors aplikacije, žive audiovizuelne nastupe, elektronsku muziku, napredne tehnologije u umetničkoj praksi i druge vidove umetnosti.

(Autonomija, foto: Videomedeja)