Skip to main content

U Novom Sadu izlepljeni plakati sa natpisom Bulevar Ratka Mladića

Građani 20. nov 2021.
< 1 min čitanja

Nepoznati počinioci prelepili su table sa nazivima ulica sa plakatima na kojima piše “Bulevar Ratka Mladića”.

Plakati se najviše nalaze u delu grada Liman i prelepljeni su preko naziva Ulice Narodnog fronta.

Takve plakate svojevremeno je u Beogradu lepio sadašnji predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, dok je bio visoki funkcioner Srpske radikalne stranke.

U naseljima Liman kandidati koje podržava SNS su letos u tri mesne zajednice izgubili izbore i od tada se dešavaju različite vrste incidenata.

Gotovo celo naselje iscrtano je srpskim trobojkama, a povećao se i broj nacionalističkih grafita, kao i onih kojima se slavi ratni zločinac Ratko Mladić.

Opozicija i deo javnosti ocenili su da iza svih nacionalističkih incidenata stoji SNS, koji nije preuzeo odgovornost za te akcije, ali nije ni osudio incidente.

U Novom Sadu je u poslednjih nekoliko dana uništeno nekoliko murala sa likom Ratka Mladića i to su uglavnom radili aktivisti LSV-a, stranke koja je okačila na svom sedištu i veliki trasprant na kojem je pisalo “Mladić ratni zločinac osuđen za genocid”.

Na ove akcije nepoznate osobe, od kojih je neke policija i identifikovala, pisale su pogrdne poruke na zgradi LSV-a, gađali zgradu jajima i skinuli transparent.

(Autonomija)