Skip to main content

U Novom Sadu grafit Zgubidani svih zemalja, ujedinite se

Aktuelno 08. dec 2021.
< 1 min čitanja

Pored prostorija Srpske napredne stranke (SNS) u naselju Liman u Novom Sadu jutros je osvanuo grafit “Zgubidani svih zemalja, ujedinite se!!!”

Grafit je ispisan žutim sprejem i praćen je parolom “The Count was here”, koja se već neko vreme pojavljuje uz uništene grafite posvećene osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Nedaleko od tog grafita, uništen je jedan grafit “Ratko Mladić srpski heroj”, koji je iškraban plavim sprejem i iznad njega je dopisano LSV (Liga socijaldemokrata Vojvodine).

Grafit “Zgubidani svih zemalja, ujedinite se” ispisan je preko srpske trobojke koja je letos iscrtana na fasadama mnogih zgrada u naselju Liman.

Uprkos žalbama stanara na nedozvoljeno farbanje fasada, autori mnogobrojnih trobojki nikada nisu pronađeni, kao ni autori grafita kojima se slavi Ratko Mladić.

Grafit “Zgubidani svih zemalja, ujedinite se” aluzija je na izjavu predsednika SNS-a i Srbije Aleksandra Vučića koji je učesnike ekoloških protesta koji se poslednje dve subote orghanizuju u gradovima u Srbiji nazvao “zgubidanima”.

(Autonomija)