Skip to main content

U centru Beograda skup podrške političkim zatvorenicima u Rusiji

Info 21. jan 2023.
< 1 min čitanja

Beskonačno smo zahvalni Srbiji što nam je vratila građanske slobode, slobodu govora i okupljanja, istakla je danas jedna od aktivistkinja ispred Ruskog demokratskog društva, koje je na Trgu Republike u Beogradu organizovalo skup podrške političkim zatvorenicima Rusije.

Vrlo često neki porede diktaturu u Srbiji sa Rusijom. Veoma grešite, Srbija je za nas politički udah svežeg vazduha, rekla je učesnica protesta

Srbi, molim vas da ne dozvolite da otrov ruske propagande i terora dođe do vas. Borite se za svoje društvo i podržite nas u našoj borbi, rekla je ona.

Kako je naglasila da se na današnji dan obeleževa godišnjica hapšenja ruskog disidenta Alekseja Navaljnog i tada Rusi širom sveta izlaze na glavne trgove gradova gde žive da zahtevaju oslobođenje više stotina protivnika ruskog predsednika Vladimira Putina, koji su na okrutan i nezakonit način lišeni slobode zbog svojih stavova.

Rusija je naša zemlja i borimo se za nju, protiv režima Vladimira Putina, istakla je ona.

Aktivistkinja je istakla da Rusija vodi rat u Ukrajini, ali i protiv svojih sugrađana, slobode govora, istine i razuma.

Na skupu na Trgu Republike mogli su se videti transparenti „Rusija će biti sloboda“, „Mir Ukrajini, sloboda Rusiji“, „Moja Rusija sedi u zatvoru“.

(FoNet, foto: N1)