Skip to main content

Tužilaštvo o napadu na Crni ovan: Prikupljaju se dokazi, još uvek nije formiran predmet

Građani 10. мај 2023.
< 1 min čitanja

"I CK13 i Crni ovan zastupaju jasne antifašističke stavove i spadaju u malobrojna mesta alternativne kulture u Novom Sad"

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu naložilo je da se prikupe dokazi u vezi sa napadom na lokal Crni ovan, dok o napadu na Crnu kuću, nisu obavešteni, saznaje 021.rs. Kako u odgovoru za 021.rs navodi OJT, dežurni zamenik javnog tužioca od strane PU Novi Sad obavešten je o napadu na „Crni ovan“.

„Tužilaštvo je naložilo da se fotografiše lice mesta, izuzmu snomci sa nadzornih kamera koje pokrivaju lice mesta, a potom izveštaj o događaju sa prilozima dostavi tužilaštvu, radi donošenja odluke da li se u konkretnom slučaju stiču elementi krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, piše u odgovoru.

Budući da se napad dogodio juče, 9. maja, kako kažu, predmet još uvek nije formiran.

Dodaju da nisu obavešteni o „bilo kakvom događaju koji se odnosi na Omladinski centar CK13, odnosno Crnu kuću“.

Podsetimo, Omladinski centar CK13 i Crni ovan, u noći između 8. i 9. maja bili su ponovo na meti organizovanih napadača.

U napadu na Crni ovan, u pasažu Dunavske ulice, srušen je baštenski inventar preko kojeg je položena zastava Vojvodine. Sa zida Crne kuće, u Vojvode Bojovića, pocepan je baner.

Oba mesta su i ranije bila na meti napada neofašista i pretpostavlja se da je i najnoviji napad organizovan kao provokacija i zastrašivanje pred obeležavanje Dana pobede.

I CK13 i Crni ovan zastupaju jasne antifašističke stavove i spadaju u malobrojna mesta alternativne kulture u Novom Sadu.

(Radio 021, foto: Autonomija)