Skip to main content

Traktorski performans ispred Vlade APV

Izdvajamo 09. avg 2022.
< 1 min čitanja

"Sutra će se u Novom Sadu odlučivati o poljoprivrednoj budućnosti Srbije"

Ispred zgrade Pokrajinske vlade, gde su se popodne okupili poljoprivrednici iz Vojvodine, trenutno se nalazi oko stotinak ljudi, a povećao se značajno i broj traktora. Oni su tu ostali i nakon razgovora sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, od kojeg očekuju i „pisanu potvrdu“ za najavljene mere kojima država planira da ispuni zahteve paora.

Pre nekih pola sata zemljoradnici su izveli performans i blokirali obe trake na Bulevaru Mihajla Pupina, ispred zgrade Banovine. Potom, kako je za Autonomiju rekao Đordje Grujić, poljoprivrednik iz Srbobrana, pošto im ministar Nedimović do dogovorenog roka u 20 časova nije dao napismeno konkretna rešenja za njihove zahteve, oni su rešeni da po planu ostanu sa svojim parkiranim traktorima pred vojvođanskom vladom celu noć.

– Sutra će u Novi Sad da dođu poljoprivrednici iz cele Srbije i ako nam se zahtevi ne ispune, mi ćemo protest da radikalizujemo. Sutra će se u Novom Sadu odlučivati o poljoprivrednoj budućnosti Srbije – rekao je Grujić, ali bez preciziranja šta bi radikalizacija mogla da znači.

Trenutno su prohodne trake u oba smera, ali su na 15 minuta traktorima bile blokirane obe trake što je, uz uključene sirene i svetlosnu signalizaciju, performans koji je, potvrdili su reporteru Autonomije, prijavljen policiji. Na taj način oni demonstriraju svoju rešenost da istraju u svojim zahtevima.

 (Autonomija)