Skip to main content

Tomislav Tomašević dobio najviše glasova u prvom krugu izbora u Zagrebu

Jugoslavija 17. maj 2021.
< 1 min čitanja

Kandidat za gradonačelnika Zagreba iz zeleno-leve koalicije Možemo! Tomislav Tomašević ubedljivi je pobednik prvog kruga izbora s 45,08 posto glasova. U drugi krug ide i Miroslav Škoro (12,18 odsto) koji je u tesnoj borbi ipak završio ispred Jelene Pavičić Vukičević (11,14 odsto).

On je izjavio je da su građani na lokalnim izborima u glavnom gradu rekli da su za promene. „Građani Zagreba su rekli da promeni, da kao grad možemo, da možemo zelenije, pravednije, transparentnije, bolje“, rekao je Tomašević.

On je naglasio da je ta koalicija ostvarila korak i po od dva da „oslobodi grad od korupcijske hobotnice“ i istakao da je potrebno „još samo pola koraka da promenimo model upravljanja ovim gradom“.

„Imamo golemu prednost pred protivkandidatom u drugom krugu, ali nema opuštanja. Pred nama su još dve sedmice borbe i opet ćemo dati sve od sebe“, istakao je Tomašević i pozvao građane Zagreba da izađu u drugi krug izbora za dve sedmice.

Prema nepotpunim rezultatima Državne izborne komisije, Tomašević je osvojio gotovo 45 odsto glasova u Zagrebu.

Na osnovu oko 95 odsto obrađenih biračkih mesta, na drugom mestu je kandidat desnog Domovinskog pokreta Miroslav Škoro s 12,21 odsto osvojenih glasova, a treća je zamenica nedavno preminulog gradonačelnika Milana Bandića, Jelena Pavičić Vukičević (Stranka rada i solidarnosti) s osvojenih 11, 29 odsto.

(N1)