Skip to main content

Tepić: Vučić i Brnabić stvorili atmosferu pogodnu za ubistvo kriminalizujući inspektore

Info 01. sep 2023.
< 1 min čitanja

"Za život inspektora ste od ovog momenta isključivo vi i nadležni i odgovorni"

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić obratila se pisanom izjavom predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić.

„Gospodo Vučić i Brnabić, pet dana uoči svedočenja za slučaj ‘Jovanjica’ koji je razotkrio, inspektor Slobodan Milenković traži da mu nadležni hitno dodele fizičku zaštitu zbog dokaza da mu se sprema ubistvo! Uveren da se isti plan sprema i za njegovog kolegu inspektora Dušana Mitića. Stvorili ste atmosferu pogodnu za ubistvo, kriminalizujući inspektore Milenkovića i Mitića“, navela je ona, saopštila je SSP.

Stvorili ste, dodala je, „atmosferu u kojoj vlast, kao nigde na svetu, brani kriminal, a napada profesionalne policajce koji ga otkrivaju“.

„Razradili ste i atmosferu u kojoj bi svako normalan pomislio da ako se poručena ubistva dogode, vi ćete prvi izaći sa zabrinutom objavom i nalogom o potrazi za ubicama, pa čak i svojom pobedom proglasiti hapšenje tih ubica. Zato se ne igrajte ovog puta, tuđim glavama. Branili ste optuženog Koluviju. Iako za to niste nadležni. Za život inspektora ste od ovog momenta isključivo vi i nadležni i odgovorni“, navela je Tepić.

(N1)