Skip to main content

Tepić: Usred Vojvodine mi pravimo gumare i još za to plaćamo subvencije

Info 08. dec 2021.
< 1 min čitanja

Umesto da se novac za gumare u Zrenjaninu i Inđiji preusmeri privrednicima i poljoprivrednicima koji bi zaposlili više ljudi, mi ćemo tim novcem plaćati rad fabrike koja će trovati sve u svom okruženju, poručila je danas potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u Inđiji.

„Inđiju, kao i Zrenjanin, pretvaraju u gumaru. Usred Vojvodine, najplodnije zemlje u Evropi, mi pravimo gumare, umesto prehrambeno jezgro. I još za to plaćamo više od 40.000 evra subvencija strancima za jedno radno mesto“, ukazala je Tepić, saopštila je SSP.

Potpredsednik SSP Dejan Bulatović istakao je da se vlast „katastrofalno“ ophodi prema poljoprivrednicima.

„Onog trenutka kada predsednik Srbije bude počeo da se ponosi proizvodom srpskog poljoprivrednika, tada će Srbija ličiti na nešto lepo, a ne na Vučića, Nedimovića, Brnabićku i ostale koji su sramota ove zemlje“, istakao je Bulatović.

On je najavio da SSP ima jasan plan za poljoprivredu, po kojem će vratiti subvencije na 12.000 po hektaru, a gorivo bez akciza će se garantovati svakom poljoprivredniku koji potpiše sa državom cenu proizvoda, navodi se u saopštenju.

(FoNet/N1, Foto: Beta)