Skip to main content

Tanjugu duplo više javnog novca nego konkurentima zbirno

Info 25. apr 2021.
2 min čitanja

Novinska agencija Tanjug je od leta prošle godine od izvršnih vlasti i javnih preduzeća dobila pet ugovora ukupne vrednosti od 7,7 miliona dinara, što je oko dva puta više od ugovora koje su s tim korisnicima sklopile agencije Beta i Fonet zajedno.

Prema podacima sa portala javnih nabavki, koje prenosi portal Nova.rs, Beta je dobila tri ugovora vredna oko 2,8 miliona dinara, a Fonet jedan vrednosti oko 850.000 dinara.

Agencija Tanjug je, od kada je na deset godina ustupljena firmi “Tačno” u martu ove godine, dobila dva nova posla sa ministarstvima.

“Tako je u aprilu ove godine Ministarstvo za rad i zapošljavanje sklopilo ugovor sa tom agencijom u vrednosti od 1,19 miliona dinara sa PDV-om. Tanjug je u istom mesecu dobio posao i od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture vredan 1,8 miliona dinara sa PDV. Kako se navodi u Odluci o dodeli ugovora, za taj novac Ministarstvo je dobilo usluge servisa vesti, fotoservis i video servis”, navodi Nova.rs.

Tanjug je u avgustu prošle godine dobio posao praćenja i snimanja aktivnosti Kancelarije za Kosova i Metohije vredan oko 1,6 miliona dinara, dok je prošlog novembra za vesti koje proizvodi sklopio ugovor sa Ministarstvom spoljnih poslova u vrednosti od oko 1,2 miliona dinara.

Prethodno je u decembru dobio još jedan ugovor za medijsko praćenje aktivnosti Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Beta je u isto vreme sklopila tri ugovora, a u toku je pregovarački postupak sa Kancelarijom za saradnju sa medijima za njene usluge.

Reč je o poslu vrednom oko 700.000 dinara bez PDV.

Ta novinska agencija zaključila je ugovor i sa JP “Pošta Srbije” u decembru prošle godine u vrednosti od 714.000 bez PDV-a, dok je sa Ministarstvom kulture i informisanja prošlog avgusta sklopila ugovor vredan oko 780.000 dinara.

Agencija Fonet zaključila je jedan ugovor, sa Ministarstvom spoljnih poslova, u vrednosti od oko 845.000 dinara sa PDV.

(Beta)